Over mij

Mijn naam is Yorick Veldscholten en ik ben geboren op 9 maart 1995 (Denekamp / Oldenzaal, Overijssel). Net zoals vele anderen heb ik enkele jaren gesport zonder veel vooruitgang te boeken. Op een gegeven moment zag ik na een tijdje anderen vooruitgaan en had ik geen flauw idee waarom ik geen progressie boekte. Na veel te hebben ingelezen via Google ben ik begonnen met een voedingsschema, opgesteld door een Personal Trainer. Hier heb ik bewust voor gekozen, omdat ik niet over de kennis beschikte om dit zelf toe te passen. Door alleen mijn voeding aan te passen, ben ik van 101 kg naar 85 kg gegaan. Qua volume at ik nog meer dan voorheen, ik at alleen anders. Ik begon de sportschool ineens erg leuk te vinden, ik kon niet wachten om te trainen. Puur omdat ik bijna elke dag mijzelf zag veranderen. Ik was erg trots en wilde alles eruit halen wat ik kon.

Toen mijn voedingsschema geen effect meer had, ben ik een praktisch trainingstraject van een half jaar aangegaan. Hier kreeg ik zelf macronutriënten en een aantal calorieën en moest ik zelf mijn voeding samenstellen. Geweldig! Alle lekkere dingen kiezen zolang ik maar binnen de macronutriënten en calorieën bleef. Ik ben van 85kg naar 76kg gegaan. Door dit traject ben ik bewuster met eten omgegaan en heb ik inzicht gekregen hoeveel calorieën en macronutriënten elk product ongeveer bevat. Ik zat lekkerder in mijn vel, energieniveau en zelfvertrouwen was hoog en ik sliep veel beter. Vlak hierna brak ik helaas wel mijn pols vanwege een fietsongeluk, hierdoor ben ik nog verder in gewicht gezakt doordat ik niet meer kon fitnessen. Balen! Maar ik ben na het herstellen weer volop aan de bak gegaan. Met de kennis die ik heb opgebouwd heb ik mijzelf van 73kg weer teruggebracht naar 80kg, mijn vetpercentage is nauwelijks toegenomen en mijn verloren spiermassa is weer terug (zelfs meer dan voorheen). 

Maar ik wou graag de ‘waarom’ vraag weten achter bepaalde voedingskeuzes, waarom zoveel gram eiwit, vet, koolhydraten, vezels en water? Wat is het effect van slaap, stress en rust op je gezondheid en krachtniveau? En doen supplementen eigenlijk wel wat, zoals de media beweert?

Begin 2019 heb ik de opleiding Practical Nutrition gevolgd. Het doel van deze opleiding is het praktische aspect van voeding voor een trainer verbeteren en te kunnen toepassen op de cliënten. Daarnaast heb ik ook een praktisch en theoretisch trainingsweekend (Musclecamp) gevolgd. Om sportoefeningen correct te leren uitvoeren. Ik heb al veel kennissen kunnen helpen met hun doelen en hun bewuster gemaakt wat het effect is van wat ze precies eten. 

Vanuit dit punt wil ik graag mijn kennis overbrengen naar anderen en ze ondersteunen met hun gewichtsdoelen. Your Own Results is hierdoor ontstaan, want ik ben van mening dat als je de juiste richtlijnen krijgt qua voeding, je het alsnog zelf moet doen. Jij moet de knop omzetten om je levensstijl te willen aanpassen. Deze discipline mist ook bij veel mensen, maar met wat mindset trucjes en voedingsfeiten is dit prima op te lossen. Ik laat je graag zien hoe!

online coaching yorick